Információs szám
06 70 421 5445
Bejelentkezés
  • Céginformáció
  • Székhely
    3561 Felsőzsolca, Mikszáth Kálmán utca 4.

  • Levelezési cím
    3527 Miskolc, Zsolcai kapu 34. A/102. iroda

  • Telefon
    +36 70 421 5445

  • Fax
    -

  • E-mail
    info@vantagealkusz.hu

  • Ügyvezető
    Weisz József

  • Adószám
    25470015-2-05

  • Cégjegyzékszám
    05-09-028573


Utazik? Ezekre a dolgokra érdemes figyelni, ha utasbiztosítást köt
Utolsó módosítás: 2018.08.14
A nyár derekán járunk. Sokan már voltak, míg mások csak most indulnak az éves szabadságra, hogy kipihenjék a munkás hétköznapokat. Az utazók nagyjából fele azonban sajnos inkább kockáztat és nem köt utasbiztosítást – lehet, hogy rosszul teszik?
Az utasbiztosítás egyszerű termék, de sokféle szolgáltatást tud nyújtani
 
A statisztikák szerint nagyjából csak minden második utazó köt utasbiztosítást, amikor külföldre utazik. A másik ötven százalék vajon mire vár?
Úgy érzem, hogy az utasbiztosítás témája nincs a helyén kezelve. Egy élet- vagy egy lakásbiztosításhoz képest sokan úgy gondolják, hogy ez valamilyen kis egyszerű termék, amely csak néhány napra, vagy egy-két hétre szól, és ezért nem igazán kell komolyan venni. De ez egy óriási tévedés. Az utasbiztosítás egy valóban egyszerű termék, de sok különböző szolgáltatást tud nyújtani, márpedig egy utazás során sok különböző problémával találhatjuk magunkat szembe.
 
Az utasbiztosításban nem az az érték, hogy milyen időtávot fed le, hanem az, hogy – az otthonuktól akár több ezer kilométerre – kiszolgáltatott helyzetbe került embereken tud gyorsan és hatékonyan segíteni.
 
– magyarázza Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója.
 
Aki külföldre utazik, kivonul a saját személyes komfortzónájából, ráadásul sokan utaznak úgy, hogy még nyelveket sem beszélnek. A kiszolgáltatott helyzet pedig meg tudja keseríteni a nyaralást, amire pont azért megyünk, hogy kipihenjük a hétköznapi stresszt.
 
Az utasbiztosítás csökkenti a kiszolgáltatottság érzését?
 
Minél drágább egy utazás, annál nagyobb lesz az ügyfél veszteségérzete, ha valami nem a tervek szerint alakul. Amikor egy három-, négytagú család az éves nyaralásról dönt, az utazás költsége akár több százezer forintra is rúghat. Mivel egy jól összerakott utasbiztosítás a mögötte álló készenléti szolgáltatással együtt baj esetén komoly segítséget nyújt, a család nyugalma érdekében egy olyan pár ezer forintos tételen, mint az utasbiztosítás nem érdemes spórolni.
 
Mindenképp nézzük át az utasbiztosítási feltételeket, mert teljesen felesleges lehet a légi katasztrófa elleni védelem, ha autóval utazunk a horvát tengerpartra.
 
– hívja fel a figyelmet Sebestyén László.
 
Az utasbiztosítás testre szabása, „utazásra szabást” is jelent, egyszóval ne kérjünk védelmet olyan opciókra, amelyek biztosan nem fordulnak elő. Ugyanazért a pénzért viszont kérhetünk többlet szolgáltatásokat is.
 
 
Milyen többletszolgáltatásokra gondol?
 
Az utasbiztosítások piacán korábban az úgynevezett standard „dobozos termékek” domináltak. Ugyanazt vettük meg, amikor busszal mentünk síelni Ausztriába, mint amikor a tengerpartra utaztunk repülővel. 2013-ban fogalmazódott meg az a gondolat, hogy a dobozos termékek helyett inkább testre szabható szolgáltatásokkal lenne érdemes megjelenni a piacon.
 
Az előbbi horvátországi példánál maradva a repülő és poggyászbiztosítás helyett kérjünk inkább vízi sportokra vagy medúza csípésre védelmet.
Tengerentúli utazásoknál pedig arra figyeljünk, hogy mekkora az adott csomagban a betegségtérítési, illetve a felelősségtérítési összeg. Egy bokaficammal akár tízmillió forintos kórházi költségekbe is belefuthatunk.
Az ügyfelek nem gondolják végig, hogy mi jelentheti számukra a legnagyobb kockázatot.
 
Előnyösebb ezek szerint online utasbiztosítást kötni, mint személyesen az utazási irodában?
 
Akik a klasszikus módon utazási irodában intézik a nyaralásukat, azoknak utazás mellé általában „csomagolnak” valamilyen biztosítást. A választék viszont itt lényegesen szűkebb, mivel az irodák sokszor egy adott biztosítóval direktbe vannak leszerződve. Akik önállóan szervezik az utazásukat általában valamilyen összehasonlító portálon foglalnak szállást, nekik az utasbiztosítások területén is hasonló elvárásaik vannak. Egyre többen mennek úgy nyaralni, illetve télen síelni, hogy keresik az alkuszokkal való utasbiztosítás kötésének lehetőségét és az olyan megoldásokat, ahol testre szabhatják azokat.

forrás: biztositomagazin.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Vantage Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2024.02.19