Információs szám
06 70 421 5445
Bejelentkezés
 • Céginformáció
 • Székhely
  3561 Felsőzsolca, Mikszáth Kálmán utca 4.

 • Levelezési cím
  3527 Miskolc, Zsolcai kapu 34. A/102. iroda

 • Telefon
  +36 70 421 5445

 • Fax
  -

 • E-mail
  info@vantagealkusz.hu

 • Ügyvezető
  Weisz József

 • Adószám
  25470015-2-05

 • Cégjegyzékszám
  05-09-028573


Csoportos jogvédelmi és munkavállalói felelősségbiztosítás
Utolsó módosítás: 2017.03.25
A munkavállalók és szakszervezeti tagok védelmében!
Fejezze ki megbecsülését, és nyújtson anyagi és jogi segítséget munkavállalóinak vagy a szakszervezeti tagoknak Kollektív jogvédelmi és felelősségbiztosítással. Ez a biztosítási forma anyagi és jogi segítséget nyújt, ha őket munkavégzéssel kapcsolatos jogi érdeksérelem éri, illetve személyi sérüléses vagy dologi kár okozása esetén.

A kollektív biztosítással cége/szakszervezet kifejezi a munkavállalók iránti elkötelezettségét, gondoskodását.Rugalmas konstrukció, munkavállalói igényekhez és tevékenységi körhöz igazított fedezet és díj.
A jogvédelmi, illetve a munkavállalói felelősségbiztosítás együtt és külön is megköthető.
 
MIT NYÚJT MUNKAVÁLLALÓINAK, ILLETVE A SZAKSZERVEZETI TAGOKNAK A KOLLEKTÍV BIZTOSÍTÁS?
Jogi tanácsadással állnak rendelkezésükre érdeksérelem esetén, jelentős szakmai ismeretekkel rendelkező ügyvédet ajánlanak. A biztosítási összeg erejéig fedezik a jogi eljárások költségeit (pl. ügyvédi megbízási díj, jogi eljárások költsége, szakvélemények költsége, óvadék, útiköltség stb.),
A munkavállalói felelősségbiztosítási védelem mentesíti munkavállalóját ill. a szakszervezet tagjait – a biztosítási szerződésben meghatározott mértékben - az általa okozott károk megtérítése alól!

MIKOR LEHET SZÜKSÉGE MUNKAVÁLLALÓJÁNAK VAGY A SZAKSZERVEZET TAGJAINAK JOGVÉDELMI BIZTOSÍTÁSRA?
A jogvédelmi biztosítás védi a biztosított érdekeit, ha a munkavégzés során vagy azzal összefüggésben történt érdeksérelem esetén jogi eljárás szükséges. A perköltség fedezése, a jogi tanácsadás és a többi szolgáltatásunk lehetőséget kínál a biztosított számára a hatékony érdekérvényesítésre.
Szakszervezeti tagoknak segítséget nyújtanak például:
 • ha munkáltatója jogtalanul felmond,
 • ha munkavállalóként hátrányos megkülönböztetés éri például családi állapota miatt,
 • ha csökkentik vagy megvonják szociális vagy TB juttatását.
 
A fentieken túl a munkavállalók hozzánk fordulhatnak többek között, ha:
 • ha gondatlanságból bűncselekmény elkövetőjévé válnak. Ez kihatással van a munkáltató kárfelelősségére is;
 • ha általános jogi tanácsadásra van szüksége.
 
MUNKAVÁLLALÓI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS – HOL ÉS HOGYAN SEGÍTHET? 
Munkaadóként Ön biztos abban, hogy munkavállalói képesek kifizetni azt a kárt, amelyet cégének okozhatnak? Szakszervezeti vezetőként szeretne olyan védelmet nyújtani a tagoknak, amely a biztosítási szerződésben megállapított mértékben átvállalja a munkáltatónak okozott kár megfizetését?

Amennyiben munkavállalója vagy a szakszervezet tagja munkavégzés során személyi sérüléses vagy dologi kárt okoz, akkor a munkajog szabályai szerint munkáltatójával szemben akár az okozott kár teljes mértékéig felelősséggel tartozhat. A Kollektív biztosítással a  szerződésben megállapított mértékben mentesítik a károkozót a kár megtérítése alól.

MILYEN ESETBEN SEGÍTETTÜNK MÁR ÜGYFELEINKNEK?

Példa 1: A targoncás nem megfelelően rögzítette az árut a raklapra, ami leborult, és az áru jelentősen megsérült – a biztosító azonban megtérítette az okozott kárt.

Példa 2: A sebész törlőkendőt hagyott a betegben a műtét során. Az orvosi műhiba miatt a károsult kártérítési igényt érvényesített a kórházzal szemben, az intézmény pedig megtérítési igénnyel élt az orvossal szemben. Az okozott kár megfizetése alól a biztosító mentesítette a sebészt.

Példa 3: A boltvezető az időközönként jelentkező áramkimaradás elhárítása érdekében nem tette meg a szükséges intézkedéseket, és ezért az árukészlet egy része megromlott. Az okozott kárt megtérítették.

Ne kockáztasson – érdeklődjön a részletekkel kapcsolatban tanácsadónknál!
Minden jog fenntartva © 2013 Vantage Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2024.02.19