Információs szám
06 70 421 5445
Bejelentkezés
  • Céginformáció
  • Székhely
    3561 Felsőzsolca, Mikszáth Kálmán utca 4.

  • Levelezési cím
    3527 Miskolc, Zsolcai kapu 34. A/102. iroda

  • Telefon
    +36 70 421 5445

  • Fax
    -

  • E-mail
    info@vantagealkusz.hu

  • Ügyvezető
    Weisz József

  • Adószám
    25470015-2-05

  • Cégjegyzékszám
    05-09-028573


MABISZ: Idén már országos rendezvénysorozat a Biztonság hete
Utolsó módosítás: 2018.09.19
Idén már második alkalommal rendezik meg a balesetmegelőzési és biztosítási témahetet, a Biztonság hetét, amely az ország 25 helyszínén várja a 9-14 éves gyerekeket, hogy változatos, látványos programokon keresztül hívja fel a figyelmüket a biztonságra.
Ha szeptember, akkor itt a biztonság hete!
 
A szeptember 17-22. között, hétfőtől szombatig tartó rendezvénysorozatot az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítók Szövetsége rendezi, de további tucatnyi más szervezet is részt vesz a programokon.
 
Már korábban ingyenes lett a KRESZ vizsga
 
A témahét hétfői, központi nyitó sajtótájékoztatóján Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiáért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, a családok évében különösen fontos, hogy odafigyeljünk a gyermekekre, mert “minden megelőzött baleset az ő életüket teszi élhetővé”. Felhívta a figyelmet arra, a baleset megelőzés közös feladat, és a kormány is több intézkedéssel – például az ingyenessé tett KRESZ-vizsgával és a 3-18 éves gyerekeknek nyújtott állami biztosítással – segítette ezt a célt.
 
Szeptember 20-án lesz a Biztosítás világnapja
 
Pandurics Anett, Magyar Biztosítók Szövetsége elnöke arról beszélt, szeptember 20-a nemcsak a gyerekek napja, de a biztosítás világnapja is, szeptember 19-e pedig az úgynevezett EDWARD-Day (European Day Without a Road Death), amelynek célja, hogy senki ne veszítse életét Európa közútjain ezen a napon.
 
A Biztonság hetén nemcsak a közlekedési balesetek megelőzésére fókuszálnak, hanem a háztartási balesetek megelőzésére is, ugyanis – mint mondta – a Központi Statisztikai Hivatal szerint naponta 200 háztartási baleset történik, amelyekben gyakran gyerekek is érintettek.
A Mabisz elnöke elmondta azt is, tavaly ötezer gyermeket értek el a rendezvénysorozattal – bár akkor csak 11 helyszínen, hat Pest megyei városban tartották meg a Biztonság hetét -, de idén 15 ezer diákot szeretnének bevonni a programba. Ezt többek között látványos bemutatók, online játék és képregény is segíti.


forrás: biztositomagazin.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Vantage Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2024.02.19