Információs szám
06 70 421 5445
Bejelentkezés
  • Céginformáció
  • Székhely
    3561 Felsőzsolca, Mikszáth Kálmán utca 4.

  • Levelezési cím
    3527 Miskolc, Zsolcai kapu 34. A/102. iroda

  • Telefon
    +36 70 421 5445

  • Fax
    -

  • E-mail
    info@vantagealkusz.hu

  • Ügyvezető
    Weisz József

  • Adószám
    25470015-2-05

  • Cégjegyzékszám
    05-09-028573


TIZENÖT ÉVE UGYANANNYIT FIZET AZ ÁLLAMI TANULÓBIZTOSÍTÁS
Utolsó módosítás: 2018.07.09
 A 2016-os statisztikai adatok szerint baleseti okok miatt 30 ezer gyermek szorult kórházi felvételre, 470 ezren pedig ambuláns ellátásra. A gyermekbalesetek fele-kétharmada a nyári szünidőben történik, ezért is fontos, hogy akár külföldön, akár belföldön megfelelő balesetbiztosítást kössünk a gyermekekre – hangzott el a biztosítók és a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkárának közös sajtótájékoztatóján - írja az azenpenzem.
Ugyanakkor az állami, ingyenes tanulóbiztosítás térítési összegei 2003. óta változatlanok, emelésüket továbbra sem tervezik – tudta meg a portál a Pénzügyminisztérium államtitkárától.
A felmérések szerint az összes kifizetett táppénz negyede gyermekgondozáshoz kapcsolódik, azaz az emberek azért kénytelenek szabadságot kivenni, hogy otthon maradjanak beteg gyerekükkel. Ez ugyanakkor kieső családi bevételt jelent, amit pótolni kell – mondta Hornung Ágnes államtitkár.
 
Az állami gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás 2003. óta minden 3 és 18 év közötti gyermeknek ingyenesen jár. A szolgáltatás összege tizenöt éve változatlan, ami csonttörés esetén például - bármilyen súlyos is – 3 ezer forintot jelent, és 10 százalék alatti maradandó egészségkárosodás esetén is csak 3 ezer forint. A térítés tehát évről évre kevesebbet ér.
 
A Pénzügyminisztérium államtitkára hangsúlyozta: fontos az előrelátás mind a biztosítások megkötésekor, mind a megfelelő szolgáltatást nyújtó nyári program, tábor kiválasztásakor. Az állam az alapokat biztosítja – utalt az ingyenes tanulóbiztosításra, illetve a gyermekek jövőjét megalapozó babakötvény intézményére, hangsúlyozva, hogy a családokon múlik, hogy milyen további lehetőségek igénybevételével, öngondoskodással teszik biztosabbá gyermekük közeli és távolabbi jövőjét.
 
Az azénpénzem.hu kérdésére, hogy az ingyenes tanulóbiztosítás 2003 óta változatlan összegeket térít, és tervezi-e a kormány, hogy ezt legalább az inflációval kiigazítsa, azt válaszolta: az állam lehetőségei szűkösek, nincs napirenden az emelés.
 
Lehel Gábor, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az utazóknak még mindig csak 45-50 százaléka köt utasbiztosítást, s külön gond, hogy a gyermekeket nem védi például a bankkártyákba épített – sokszor csökkentett szolgáltatású – biztosítás sem.
 
Pandurics Anett, a Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy ma már mind több biztosítónál belföldre is köthető olyan speciális balesetbiztosítás, amelyet csak egy-egy belföldi utazás vagy épp a gyerekek táborozásának idejére érvényes. Baj esetén ezek a biztosítások asszisztencia szolgáltatásuk révén nagy segítséget nyújthatnak a betegirányítás vagy -szállítás terén, de poggyászkárokra is fedezetet biztosítanak. Már elérhetők a belföldi utasbiztosítások csoportos változatai is, amelyek például az iskolai kirándulások vagy épp a táborozások alkalmával nyújthatnak biztosítási védelmet egész osztályközösségek, iskolai vagy egyéb táborok résztvevői számára. A nyári táboroknak pedig minőségi ismérve lehet, hogy a táborszervező rendelkezik-e táboroztatói felelősségbiztosítással. Ma már nem ritka, hogy 20 millió forintos fedezettel is rendelkezik egy táboroztató.
 
Sztanó Imre, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója szerint a piacon megtalálhatóak speciális, gyerekek számára fejlesztett balesetbiztosítások, amelyek nemcsak a gyerekek körében gyakoribb csonttörésekre vagy épp égési sérülésekre adnak magasabb térítést, de figyelemmel vannak például arra is, hogy a gyerekek kórházba kerülése miatt a szülők az első ápolási naptól kieshetnek munkájukból. Arról is beszélt, hogy miközben a családok közel háromnegyede számára fontos a gyermekük jövője, mindössze 19 százalékuk rendelkezik valamilyen megtakarítással ennek fedezetére, ráadásul ezen belül is 25 százalékos súlyt képvisel a babakötvény.


forrás: biztositasiszemle.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Vantage Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2024.02.19