Információs szám
06 70 421 5445
Bejelentkezés
  • Céginformáció
  • Székhely
    3561 Felsőzsolca, Mikszáth Kálmán utca 4.

  • Levelezési cím
    3527 Miskolc, Zsolcai kapu 34. A/102. iroda

  • Telefon
    +36 70 421 5445

  • Fax
    -

  • E-mail
    info@vantagealkusz.hu

  • Ügyvezető
    Weisz József

  • Adószám
    25470015-2-05

  • Cégjegyzékszám
    05-09-028573


Rendszeresen érdemes átnézni lakásbiztosításunkat
Utolsó módosítás: 2018.06.08
A hazai lakóingatlanok legalább 70 százaléka rendelkezik biztosítással. Lakásbiztosítás esetén kiemelten figyelni kell arra, hogy milyen típusú szerződést kötünk.
Társasházi lakás biztosítása kapcsán két lehetőség jelentkezik – mondta Szurgyi Nándor, az Aegon Magyarország lakásüzletág igazgatója. A leggyakoribb esetben minden tulajdonostárs önálló lakásbiztosítást köt, így sok egyéni biztosításból áll össze a ház védelme, a másik – egyre inkább elterjedő – biztosítási forma, amikor a társasház vagy akár az egész épülettömb, úgy dönt, hogy egy közös épületbiztosítást kötnek – részletezte a szakember.

Felhívta a figyelmet az utóbbi lehetőségre, amennyiben az egész lakóközösség rendelkezik egy nagy épületbiztosítással, abban az esetben egyenként a lakóknak nem kell biztosítást kötniük. Fontosnak tartotta azonban kiemelni, hogy a benn lévő ingóságokat érdemes bebiztosítani, hiszen ezekre nem terjed ki a közös biztosítás.

Érdemes a vállalati biztosítási konstrukciót választani, amennyiben a lakás egy cég telephelye is, hiszen ezek a biztosítások különböznek az egyszerű lakásbiztosítástól – hívta fel a figyelmet Nyerges Tamás, az Uniqa biztosító kiemelt ügynökségvezetője. Elmondta: a jogszabály szerint minden tevékenységre kell a biztosítás, ugyanúgy mintha egy bármilyen más telephelyen működne a vállalat. Hozzátette, hogy az ügyfél határozza meg a biztosítási összeget, és a biztosító annak megfelelően biztosítja az objektumot.

Nem a forgalmi érték számít
 
Szerződéskötéskor a biztosítási összeget úgy kell meghatározni, hogy az fedezze az adott lakás vagy iroda újjáépítési költségét. Ez teljesen független az ingatlan forgalmi értékétől.
 
A területi elhelyezkedés nagymértékben befolyásolhatja az ingatlan forgalmi értékét, de a biztosítók az újraépítési költséget veszik alapul – hangsúlyozta Hajas Gábor, a Generali biztosító vállalati kockázatvállalási igazgatója. Előfordulhat az, hogy ugyanazt az ingatlant, mondjuk, a Rózsadombról áthelyezzük egy Szabolcs megyei településre, akkor biztosítás szempontjából ugyanannyit ér, mert ugyanannyiba kerül helyreállítani – magyarázta a szakember. Ugyanakkor hozzátette, hogy természetesen a forgalmi értékben lehetnek különbségek.

Ajánlott felülvizsgálni
 
Az ingatlan mellett vagyontárgyakra és tűzesetre is köthető szerződés. Bérelt ingatlan esetén érdemes a tulajdonossal is egyeztetni. Amennyiben bérleményt szeretnénk biztosítani, akkor azt a bérleti szerződésben érdemes tisztázni, hogy ki fog biztosítást kötni az ingatlanra, a tulajdonos vagy a bérlő, a bérlő mindenképpen a saját bevitt ingóságait biztosítsa, az épület pedig megegyezés tárgya – vázolta az ez esetben jelentkező főbb teendőket Hajas Gábor.
 
A biztosítási szerződéseket érdemes minden évben felülvizsgálni, hiszen a régi konstrukciók elavultak lehetnek, és előfordulhat, hogy nem mindenre nyújtanak fedezetet.


forrás: hirado.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Vantage Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2024.02.19