Információs szám
06 70 421 5445
Bejelentkezés
  • Céginformáció
  • Székhely
    3561 Felsőzsolca, Mikszáth Kálmán utca 4.

  • Levelezési cím
    3527 Miskolc, Zsolcai kapu 34. A/102. iroda

  • Telefon
    +36 70 421 5445

  • Fax
    -

  • E-mail
    info@vantagealkusz.hu

  • Ügyvezető
    Weisz József

  • Adószám
    25470015-2-05

  • Cégjegyzékszám
    05-09-028573


Ne szórd a pénzt feleslegesen: megjöttek a személyre szabott utasbiztosítások
Utolsó módosítás: 2018.06.22
Az utazási célpont, valamint annak tervezett programja mind alapvetően befolyásolja az optimális utasbiztosítás fedezeti körét, ezen keresztül a díját is. Ezért érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni, hogy ne fizessünk feleslegesen olyan szolgáltatásokért, amelyeket nem veszünk igénybe.
Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni, hogy ne fizessünk feleslegesen olyan szolgáltatásokért, amelyeket nem veszünk igénybe. Néhány elemen ugyanakkor - ilyenek a betegség- és balesetbiztosítási limitek, az autós asszisztencia, vagy értékes műszaki cikkek védelme - nem érdemes spórolni.
 
Egyre több időt töltenek külföldön a magyarok: a KSH adatai szerint 2017-ben összesen 57,2 millió napra utaztak a határon kívülre, ami 4,8 százalékkal haladta meg a 2016-os 54,6 millió napos értéket. Az utazások 75 százaléka volt turisztikai célú, a többnapos turistautak átlagos hossza pedig 5,8 nap volt.
 
A külföldi utazások gyakoribbá válásával párhuzamosan, fokozatosan változnak az utazási szokások is: a társas utak egyre inkább háttérbe szorulnak az egyedi szervezésű utakkal szemben, amelyeket jellemzően online, legalább részben már maguk szerveznek meg az utazni vágyók. Az utasbiztosítások megkötésének aránya is e tendenciába illeszkedik. Az UNION utasbiztosításoknak öt éve még csupán 27 százalékát kötötték online felületen, tavaly ez az arány már elérte a 46 százalékot.
 
Hasznos specializáció: az egyedi igények szerint fizessünk!
 
Az utasbiztosítások specializálódásának egyik fontos előnye, hogy az ügyfeleknek csak a releváns, egyedi igényeik alapján számított díjat kelljen fizetniük.
 
 A Horvátországban nyaralni vágyók például az erre vonatkozó csomag választásával mentesülnek a repülőúttal kapcsolatos kockázatok költségétől, és az egészségügyi ellátás mérsékeltebb költségszintje is lehetővé teszi alacsonyabb díj megállapítását. Az akár egyharmaddal kevesebb biztosítási díjba emiatt még olyan speciális kockázatok is beleférnek, mint a strandon történő lopás vagy sérülés (gondoljunk a víz alatti éles sziklákra vagy épp a medúzákra).
Ha valaki az oroszországi labdarúgó-világbajnokság néhány meccsére szeretne csupán kilátogatni, köthet programbiztosítást, amely szintén 30-40 százalékkal kedvezőbb díjon vehető igénybe, mint az univerzális utasbiztosítások. Itt is számíthatunk ugyanakkor olyan speciális térítésekre, mint az élménybiztosítás (betegség vagy baleset miatt fel nem használt belépőjegyek számlájának megtérítése) vagy a lakhelyet érintő káresemény miatt bekövetkező idő előtti hazautazás költségei.
 
 
Amin nem érdemes spórolni
 
A piacon elérhető utasbiztosítások díjszintjét alapvetően befolyásolja a betegség, illetve baleset bekövetkezése miatt fellépő orvosi ellátások térítési limitje. Az egyes országokban tapasztalható nagyon eltérő költségszintek miatt célszerű az alábbi minimális térítési limitekkel számolni:
 
 Környező államok, EU országai, Törökország, Egyiptom, Marokkó: minimum 30 millió forint
A világ távolabbi országai: minimum 75 millió forint
USA, Kanada: minimum 100 millió forint
 
 
Autós utazás esetén célszerű kifizetni az autós asszisztencia napi 500-800 forintos díját, amely külföldön, idegen környezetben bekövetkező meghibásodás esetén különösen hasznos szolgáltatásokkal segít: a közúti segélyszolgálat megszervezése mellett az autót külföldi, vagy indokolt esetben magyarországi címre szállítja, bérautót biztosít vagy téríti a hazautazás költségeit, sőt, a viszonylag gyakran előforduló defekt esetén is téríti a gumiabroncs javításának vagy cseréjének költségeit.
 
Néhány további, sokakat érintő tipp:
 
 Útlemondás (sztornó) biztosítás is járhat már napi nem egészen száz forint díjtöbblet fejében az utasbiztosítás mellé. Ez 200 ezer forintig megfizeti azt a díjrészt, amelyet a szálláshely vagy a légitársaság nem térít meg az utat lemondani kényszerülő utasnak.
Néhány százaléknyi díj ellenében jelentősen növelhető az útra elvitt műszaki cikkek védelmi limitje is: tárgyanként 50 ezerről 150 ezerre, 100 ezerről pedig 250 ezerre növelhető ily módon a fedezet összeghatára.


forrás: penzcentrum.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Vantage Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2024.02.19