Információs szám
06 70 421 5445
Bejelentkezés
  • Céginformáció
  • Székhely
    3561 Felsőzsolca, Mikszáth Kálmán utca 4.

  • Levelezési cím
    3527 Miskolc, Zsolcai kapu 34. A/102. iroda

  • Telefon
    +36 70 421 5445

  • Fax
    -

  • E-mail
    info@vantagealkusz.hu

  • Ügyvezető
    Weisz József

  • Adószám
    25470015-2-05

  • Cégjegyzékszám
    05-09-028573


Kinek van 100 milliója kártérítésre?
Utolsó módosítás: 2018.07.11
A Generali szakembere szerint sok a vakmerő kis- és középvállalkozás, pedig egy jól megválasztott biztosítás segít kezelni akár a meredek sztorikat is.
Egy autóipari beszállító cég beszállítója, annak is egy alkalmazottja egy napon bal lábbal kel fel, és az összeszerelő üzemben egy századmilliméterrel elkalibrálja a légzsák egyik alkatrészét gyártó finommechanikai gépet. Néhány hónap múlva arról érkeznek a hírek, hogy több százezer autót kell visszahívnia a gyártónak.
 
Meredek sztori. Igaz történet. A kérdés, hogy vajon van-e a beszállítónak egy jól megválasztott felelősségbiztosítása, amely fedezi a kárt. Ami a hazai kis- és középvállalatok biztosítottságát illeti: nem biztos. Míg nyugaton teljesen természetes, hogy a legtöbb vállalat nemcsak betörés vagy lopás ellen biztosítja telephelyét, irodáját, hanem felelősségbiztosítást is köt, addig itthon ez utóbbi, ha nem is ritkaság, de bőven lehet még vele újat mondani. „Idehaza a biztosítás hiánya és a baj bekövetkezése akár csődhöz is vezethet. Ilyen szempontból a magyar kis- és középvállalkozók túl vakmerőek” – vélekedik Sinkó Ferenc, a Generali Biztosító vállalatbiztosítási üzletág-igazgatója.
 
Sajnos az is sokszor fordul elő, hogy ha van is biztosítás a cég alulbiztosított, mert elmarad egy-egy céges autó vagy egy újabb telephely bejelentése. Az is jellemző, hogy míg a cégek átlagosan 10-20 milliós felelősségbiztosítási limitekre kötnek szerződést, a bírósági gyakorlat alapján a cégvilágban ennek az összegnek a tízszeresével megegyező kárigények is keletkezhetnek. „Holott akár mindössze féltanknyi benzin árával megválthatjuk a nyugalmunkat havonta, hiszen 6-8000 forintnál is kezdődhetnek a cégek havi biztosítási díjai” – hívja fel a figyelmet a szakember.
 
A meglévő és megfelelő szintű biztosítottság nyugalma annak a stressz-faktornak a csökkentése, amelyet a kkv-k esetében legtöbbször az árbevétel, a nyereség, a megrendelések változékonysága okoz. „A biztosítás nem más, mint a káresemények bekövetkezése miatt keletkező pénzügyi volatilitások kisimítása” – teszi hozzá Sinkó. Nehezebb időszakban – amikor az adott kkv-nak épp nem lenne felhasználható tőkéje a kárenyhítésre – baj esetén a Generali akár azonnal, 24-48 órán belül fizet kárelőleget, hogy a működés zavartalan maradhasson. Ugyanezt a zavartalanságot garantálja akkor is, amikor egy családi vállalkozás generációváltás előtt áll. Ez óriási teher és komoly feladat. A biztosító éppen ezért örömmel áll az olyan nagy hagyományú családi vállalkozások mögött, mint a Szamos. Egy állandó, megbízható biztosítási partner megnyugtató minden vállalatvezető számára.
Minden jog fenntartva © 2013 Vantage Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2024.02.19