Információs szám
06 70 421 5445
Bejelentkezés
  • Céginformáció
  • Székhely
    3561 Felsőzsolca, Mikszáth Kálmán utca 4.

  • Levelezési cím
    3527 Miskolc, Zsolcai kapu 34. A/102. iroda

  • Telefon
    +36 70 421 5445

  • Fax
    -

  • E-mail
    info@vantagealkusz.hu

  • Ügyvezető
    Weisz József

  • Adószám
    25470015-2-05

  • Cégjegyzékszám
    05-09-028573


Fontos információ szülőknek: még mindig van ingyenes diákbiztosítás
Utolsó módosítás: 2018.08.30
A költségvetés továbbra is fizeti az ingyenes gyermek (tanuló) biztosítás díját a szolgáltatást nyújtó biztosítónak, fontos azonban, hogy baleset esetén a szülők éljenek is a lehetőséggel - mondta a Pénzügyminisztérium államtitkára.
Az ingyenes tanulóbiztosításra utalva Hornung Ágnes, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára rámutatott arra, hogy az állam az alapvető ellátást biztosítja, azonban a szülőkön múlik, hogy milyen további biztosítási lehetőségek igénybevételével, öngondoskodással teszik biztosabbá gyermekük jövőjét.
 
2016-ban a statisztikai adatok szerint 30 ezer gyermek szorult kórházi kezelésre, 470 ezer gyerek pedig ambuláns ellátásra különböző balesetek miatt. A gyermekbalesetek fele-kétharmada a nyári hónapokban, a szünidő alatt következik be. Emellett az összes kifizetett táppénz negyede gyermekgondozáshoz kapcsolódik, azaz a szülők azért vesznek ki szabadságot, hogy otthon maradjanak beteg gyermekükkel.
 
A PM államtitkára rámutatott arra, hogy nyáron, a szabadságok idején a munkából való kimaradás is nehezen oldható meg, a beteg gyermek gondozása, felügyelete szintén pénzbe kerül. A nyári szünidő 3 hónapja alatt csaknem annyi gyermekbaleset történik, mint az egész tanév során összesen - emelte ki.
 
Jelezte: a költségvetés továbbra is fizeti az ingyenes gyermek (tanuló) biztosítás díját a szolgáltatást nyújtó biztosítónak, fontos azonban, hogy baleset esetén a szülők éljenek is a lehetőséggel.
 
Hornung Ágnes szerint ösztönözni kell a szolgáltatást nyújtó biztosítókat, sőt a pedagógusokat is, hogy hívják fel a szülők figyelmét az egyéb, piaci lehetőségekre. Szóba jöhetnek a kifejezetten gyermekek részére kialakított balesetbiztosítások, külföldre vagy belföldre szóló, akár csoportos utasbiztosítások - tette hozzá.


forrás: eduline.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Vantage Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2024.02.19