Információs szám
06 70 421 5445
Bejelentkezés
  • Céginformáció
  • Székhely
    3561 Felsőzsolca, Mikszáth Kálmán utca 4.

  • Levelezési cím
    3527 Miskolc, Zsolcai kapu 34. A/102. iroda

  • Telefon
    +36 70 421 5445

  • Fax
    -

  • E-mail
    info@vantagealkusz.hu

  • Ügyvezető
    Weisz József

  • Adószám
    25470015-2-05

  • Cégjegyzékszám
    05-09-028573


Felkészülés a jövőre nyugdíjbiztosítással
Utolsó módosítás: 2018.12.19
Az év végéhez közeledve sokan vetünk számot életünkről, eredményeinkről és pénzügyeinkről, illetve kezdjük el tervezni a következő esztendőt is.
Legyen szó karrier vagy magánéleti célok kitűzéséről, a rövid távú elképzelések mellett érdemes hosszabb távlatban is gondolkozni. Ha szeretnénk biztonságban tudni jövőnket és terveink nagyobb ívű sikeres kimenetelét, akkor ne felejtsünk el nyugdíjbiztosítást kötni. Az új nyugdíjbiztosítás esetén akár 130 ezer forint adó-visszatérítést kaphatunk az államtól, ha december 28-ig beérkezik a választott díjrészlet.
 
A megtakarítási hajlandóság
 
Az Allianz legutóbbi reprezentatív kutatása azt mutatta, hogy a magyar lakosság közel kétharmada rendelkezik bizonyos összegű megtakarítással, melynek formája leginkább forintbetét vagy készpénz.
 
A megtakarítások célja leggyakrabban a váratlan kiadásokra való fedezet biztosítása, valamint hosszú távú öngondoskodás, ezt követik a kisebb-nagyobb értékű beruházások. A válaszadók több mint egyharmada azonban semmilyen megtakarítással nem rendelkezik nyugdíjas éveire.
 
A nyugdíj célú megtakarításokat tekintve egyébként a legnagyobb tudatosság a nyugdíjazáshoz közel álló 63 éves korcsoportban figyelhető meg, míg a fiatalabb korosztály jellemzően passzívabb, kevésbé tájékozott, így később kezdi el a nyugdíjcélú megtakarítást.
 
Felkészülés
 
A nyugdíjbiztosítással rendelkezők elsősorban a nyugodt és kiegyensúlyozott nyugdíjas éveikre, valamint a váratlan kiadásokra, esetleg lakásfelújításra, autóvásárlásra szeretnének felkészülni megtakarításaikkal. A válaszadók közül sokan azért takarékoskodnak, hogy nyugdíjasként utazgathassanak, különböző kulturális programokon vehessenek részt és segíthessék gyermekeiket vagy unokáikat, illetve szeretnének minél több időt tölteni kedvenc hobbijukkal is.
 
Egy felmérés során az is kiderült, hogy legtöbben a betegség vagy baleset miatt felmerülő többletköltségektől, a rokkantság miatt bekövetkező nehéz anyagi helyzettől, az esetleges műtétek, kórházi ápolás miatt megnövekedő kiadásoktól, illetve a munkahelyük elvesztése miatti jövedelem kieséstől tartanak, ezért is tesznek félre.
 
Jobb később, mint… de a legjobb most: köss vagy gyarapíts!
 
Amennyiben nincs még nyugdíjbiztosításunk, érdemes azt megkötnünk december 28-ig, ugyanis ekkor még igénybe vehető az ez évi akár 130.000 Ft-os adójóváírás!
 
A nyugdíjbiztosítással többszörösen is jól járunk, hiszen a befizetett díjak után 20 százalékos, maximum 130 ezer forintos adókedvezményt is igénybe vehetünk, illetve a nyugdíjbiztosítás, nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) és önkéntes pénztári befizetés esetén összesen akár évi 280 ezer forintos adójóváírás is elérhető. A nyugdíjbiztosítás kamatadó-, eho- és örökösödési illetékmentes szolgáltatás, valamint a nyugdíjcélú megtakarítás mellett, számos kockázati biztosítás közül választhatunk: a biztosítási védelem a szerződés fennállása alatt rugalmasan alakítható, és akár az egész családja számára elérhető.


forrás: biztosítómgazin.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Vantage Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2024.02.19