Információs szám
06 70 421 5445
Bejelentkezés
 • Céginformáció
 • Székhely
  3561 Felsőzsolca, Mikszáth Kálmán utca 4.

 • Levelezési cím
  3527 Miskolc, Zsolcai kapu 34. A/102. iroda

 • Telefon
  +36 70 421 5445

 • Fax
  -

 • E-mail
  info@vantagealkusz.hu

 • Ügyvezető
  Weisz József

 • Adószám
  25470015-2-05

 • Cégjegyzékszám
  05-09-028573


Eddig közel 300 millió forint értékű kárt okoztak a szeptemberi viharok
Utolsó módosítás: 2018.09.07
Az iskola mellett az esős évszak is kezdetét vette szeptemberben: három nap alatt több mint 280 millió forintos kárt okozott a viharos, szokatlan mennyiségű esővel kísért időjárás. Mit tehetünk, hogy ne legyünk teljesen kiszolgáltatottak az elemeknek?
Közel kétezer kárbejelentés érkezett az Aegonhoz
Alig telt el szeptemberből három nap, és máris 1800 lakossági kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarország ügyfélszolgálatára. A szélsőséges, hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékkal fémjelzett időjárás leginkább a fővárosban (465 bejelentés) és Pest megyében (292) okozott gondot, de nagy égiháború dúlt Veszprém megyében is, ahonnan 200 jelzés érkezett. Kisvárdán is özönvízszerű esőzés volt a tegnapi napon, ahonnan már 83 db bejelentést regisztráltak.
 
Sok kárt okoznak a villámok
A káresemények többsége a villámok kontójára írható, a biztosító adatai szerint a károk harmada köthető ezekhez. Ezt követi a viharkár (455), a beázás (289) és a felhőszakadás (333).
 
A piacvezető lakásbiztosító ügyfelei által becsült kárösszeg kedd reggelre átlépte a 280 millió forintot, az átlagkár pedig meghaladta a 166 ezer forintot.
 
Mivel a viharos időjárás az előttünk álló hetekben is folytatódhat, érdemes megfontolni az alábbi tanácsokat:
 
Alapvető óvintézkedések
 
Áramtalanítsuk az elektromos berendezéseket: húzzuk ki őket a konnektorból, ha hosszabb ideig nem leszünk otthon. A villám okozta elektromos zárlat nem csupán a készüléket teheti tönkre, hanem tűzhöz is vezethet.
 
Sose hagyjuk nyitva az ablakokat, ha elmegyünk hazulról. Így a csapadék nem juthat a belső terekbe és a viharos szél okozta légnyomás sem okozhat kellemetlenségeket.
 
Érdemes időnként ellenőriztetni az épület tetőszerkezetét, hiszen ha meggyengül, egy kevésbé intenzív vihar is megtépázhatja.
 
Figyeljünk oda a ház körül található, méretesebb lombkoronájú fákra, ha szükséges, távolítsuk el a meggyengült, elkorhadt ágakat.
 
Ne hagyjunk kint tárgyakat (kerti bútorok, grilleszközök, nagyobb szerszámok, játékszerek stb.), ha huzamosabb ideig nem vagyunk otthon, hanem vigyük őket védett helyre.
 
Ha valaki több információt szeretne megtudni arról, hogyan védekezhet a hirtelen lecsapó nyári viharok ellen, az Aegon Országos Kármegelőzési Program honlapján, a www.karmegelozes.hu oldalon szezonális jótanácsokat, információkat talál erről.

forrás: biztositomagazin.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Vantage Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2024.02.19